申込分類表 Classification table for application

下表の中から第1希望と第2希望の発表分類を選び、4桁の数字を入力してください。

環境科学・バイオマス利用
Environmental biotechnology and biomass utilization
1010 環境保全、浄化技術工学、バイオレメディエーション
Environmental protection, environmental engineering, bioremediation
1020 環境汚染物質
Environmental pollutants
1030 資源変換、資源再生利用
Bioresource conversion, recycling of bioresources
1040 バイオマス、バイオマス変換、バイオ燃料、バイオ化成品
Biomass, biomass conversion, biofuel, biochemical products
1050 バイオ電池関連
Biofuel cell
1060 その他
Others
有機化学、天然物化学
Organic chemistry and natural products chemistry
1110 天然物 – 単離構造決定 – 微生物
Natural products – structural determination – microorganisms
1111 天然物 – 単離構造決定 – 動物
Natural products – structural determination – animals
1112 天然物 – 単離構造決定 – 植物
Natural products – structural determination – plants
1120 天然物 – 生合成、代謝
Natural products – biosynthesis,metabolism
1130 天然物 – ケミカルバイオロジー、作用機構
Natural products – chemical biology, mode of action
1140 医薬
Medicines
1150 農薬
Pesticides
1160 合成、反応機構
Synthesis, reaction mechanism
1170 その他
Others
生体高分子・生体脂質
Biopolymers and lipids
1210 タンパク質
Proteins
1220 多糖質
Polysaccharides
1230 脂質
Lipids
1240 その他
Others
酵素
Enzymes
1310 脂質代謝関連酵素
Enzymes related to lipid metabolism
1320 アミノ酸代謝関連酵素
Enzymes related to amino acid metabolism
1330 糖質代謝関連酵素
Enzymes related to carbohydrate metabolism
1340 タンパク質・ペプチド代謝関連酵素
Enzymes related to protein and peptide metabolism
1350 核酸代謝関連酵素
Enzymes related to nucleic acid metabolism
1360 酸化還元酵素
Oxidation-reduction enzymes
1370 その他
Others
食品
Foods
1410 食品化学 – 糖質、脂質
Food chemistry – carbohydrates and lipids
1411 食品化学 – タンパク質、アミノ酸
Food chemistry – proteins and amino acids
1412 食品化学 – 色素、香料
Food chemistry – pigments and flavor chemicals
1413 食品化学 – その他
Food chemistry – others
1420 食品工学 – 製造工学
Food technology –production engineering
1421 食品工学 – 加工学
Food technology –processing
1422 食品工学 – 保蔵、安全性
Food technology –preservation, safety
1423 食品工学 – 物性、分析
Food technology –physical property, analysis
1424 食品工学 – その他
Food technology –others
1430 食品機能・栄養 – 脂質代謝 
Food function and nutrition – lipid metabolism
1431 食品機能・栄養 – 糖質代謝 
Food function and nutrition – carbohydrate metabolism
1432 食品機能・栄養 – タンパク質・アミノ酸代謝 
Food function and nutrition – protein and amino acid metabolism
1433 食品機能・栄養 – 消化・吸収、循環 
Food function and nutrition – digestion and absorption, circulation
1434 食品機能・栄養 – 免疫、炎症、アレルギー 
Food function and nutrition – immunity, inflammation, allergy
1435 食品機能・栄養 – 癌
Food function and nutrition – cancer
1436 食品機能・栄養 – 酸化、抗酸化、老化
Food function and nutrition – oxidation, antioxidation, aging
1437 食品機能・栄養 – 神経、内分泌
Food function and nutrition – nerve response, internal secretion
1438 食品機能・栄養 – ビタミン、ミネラル 
Food function and nutrition – vitamin, mineral
1439 食品機能・栄養 – その他
Food function and nutrition – others
微生物
Microorganisms
1510 細胞 – 分離、分類、生態
Cells – isolation, classification, ecology
1511 細胞 – 複合微生物、共生微生物、難培養性微生物
Cells – complex microorganisms, symbiotic microorganisms, viable but nonculturable microorganisms
1512 細胞 – 栄養、生育、増殖
Cells – nutrition, growth, proliferation
1513 細胞 – 構造、オルガネラ、小胞、分泌,細胞構成分子
Cells – structure, organelles, vesicles, secretion, cellular components
1514 細胞 – 情報伝達、細胞応答、ストレス応答
Cells – signal transduction, cellular responses, stress responses
1520 遺伝子 – 構造、機能
Genes – structure, function
1521 遺伝子 – 発現制御、トランスクリプトーム
Genes – regulation of expression, transcriptome
1522 遺伝子 – ゲノム解析、メタゲノム、プロテオーム、バイオインフォーマティクス
Genes – genome analysis, metagenome, proteome, bioinformatics
1530 代謝 – 代謝調節、発酵生理、メタボローム
Metabolism – metabolic control, fermentation physiology, metabolome
1540 物質生産 – 醸造、発酵(一次代謝産物)
Production of substances – brewing, fermentation (primary metabolites)
1541 物質生産 – 発酵(二次代謝産物、抗生物質、ペプチド、生理活性物質)
Production of substances – fermentation (secondary metabolites, antibiotics, biologically active substances)
1542 物質生産 – 酵素、タンパク質
Production of substances – enzymes, proteins
1543 物質生産 – 微生物変換、微生物酵素反応
Production of substances – microbial transformation, microbial enzyme reaction
1550 その他
Others
動物
Animals
1610 生理・栄養、 生体機能、生体制御 
Physiology and nutrition, biological function, biological regulation
1620 細胞 – 細胞機能、細胞骨格、オルガネラ、輸送
Cells – cell function, cell skeleton, organelle, transport
1621 細胞 – 情報伝達、細胞応答
Cells – cell signaling, cell response
1630 遺伝子・タンパク質 – 構造、機能
Genes and proteins – structure, function
1631 遺伝子・タンパク質 – 発現制御
Genes and proteins – regulation of expression
1640 細胞工学 – 細胞培養、組織培養、物質生産
Cell technology – cell culture, tissue culture, production of substances
1650 無脊椎動物 – 生理、細胞、遺伝子、タンパク質
Invertebrate – physiology, cells, genes, proteins
1660 その他
Others
植物
Plants
1710 一次代謝、二次代謝
Primary metabolism, secondary metabolism
1720 植物ホルモン、成長調節物質
Phytohormones, growth regulators
1730 環境応答、ストレス応答、情報伝達、分化
Environmental responses, stress responses, signal transduction, differentiation
1740 生物間相互作用
Biological interactions
1750 植物栄養、光合成、オルガネラ、膜輸送
Plant nutrition, photosynthesis, organelles, membrane transport
1760 タンパク質、酵素 – 機能、調節
Proteins, enzymes – function, regulation
1770 遺伝子 – 構造解析、ゲノム、遺伝、変異
Genes – structural analysis, genomes, heredity, mutation
1771 遺伝子 – 機能、発現制御
Genes – function, regulation of expression
1780 植物工学 – 育種、物質生産、形質転換
Plant biotechnology – breeding, production of substances, Transformation
1790 その他
Others
糖鎖生化学・糖鎖工学
Glycobiochemistry・Glycotechnology
1810 構造
Structure
1820 合成、生合成
Synthesis, biosynthesis
1830 機能
Function
1840 その他
Others
生物化学工学
Biochemical engineering
1910 酵素工学・生物反応工学
Enzyme engineering, bioreaction engineering
1920 培養工学 – 微生物、動植物細胞
Culture engineering – microorganisms, animal and plant cells
1930 ペプチド・タンパク質工学
Peptide engineering, protein engineering
1940 生物材料工学、生体医用工学
Biomaterial engineering, biomedical engineering
1950 その他
Others
新技術
New technology
2010 先端バイオ計測、アレイ、コンビバイオ工学等 
Advanced bio-analysis, array, combinatorial bioengineering etc.
2020 分析法、解析法
Analytical methods
2030 その他
Others